Újrahasznosítás

REHAU A FENNTARTHATÓ ABLAKOKÉRT

védelmét is. Ha olyan termékeket választunk, amelyek újrahasznosított anyagokból készülnek, akkor hozzájárulunk ahhoz, hogy kevesebb szén-dioxidot bocsássunk ki a légkörbe, és csökkentsük az üvegházhatást. Ezzel nem csak a környezetünket óvjuk, hanem a saját egészségünket és jólétünket is.

A REHAU termékek választásával egy olyan partner mellé állunk, aki a fenntarthatóság kérdéskörében vezető szerepet tölt be.
A REHAU – mint világszerte gyártó vállalat – felelősséggel tartozik az emberekért és a környezetért. A nyersanyagokat felelősségteljesen használjuk fel, és az előállított anyagot a termékek egész életciklusán át figyelemmel követjük. Az újrahasznosítási koncepciók kidolgozása a REHAU stratégiai célja volt.

2020-ig a REHAU több mint 65 millió eurót fektetett technológiai fejlesztésekbe, valamint fenntartható, erőforráskímélő ablakprofil-rendszerek gyártásába. Az ablakprofilok belső magjának reciklátból való gyártásával a REHAU a fenntartható termelés mellett kötelezi el magát.
Mindezzel a REHAU már ma évente mintegy 97.000 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását éri el. A REHAU ECO PULS termékemblémájú REHAU ablakprofilok állnak e pozitív ökológiai lábnyom mellett.

Díjazott fenntarthatóság: VinylPlus védjegy

A környezettudatos termelés, az átfogó újrahasznosítási eljárások, valamint a fenntartható termékfejlesztés auditálása alapján a REHAU jogosult a VinylPlus védjegy használatára.

Bővebben a VinylPlus védjegyről:
https://productlabel.vinylplus.eu/