Pergola a kertben: árnyék extrákkal

Az igazán modern megoldások a kertben is jól jönnek. Ha szeretné megörvendeztetni családját és persze saját magát egy kis újítással, a pergola remek választás!

A hűvös téli hónapok után mindenki arra vágyik, hogy a lehető legtöbb időt töltse a szabadban. A saját kertnél jobb helyet nem is lehet találni a kikapcsolódáshoz, hisz adott a friss levegő és a természet szépsége, de az otthon kényelme is csak pár lépésre van. Ám a kellemes időtöltéshez jól jön a védelem az erős napsütéssel és hirtelen eleredő esővel szemben.

Erre a célra kiválóan alkalmasak a pergolák, melyek abszolút praktikus és egyben stílusos kiegészítői lehetnek a kertnek. Bár kétségkívül a hagyományos fa szerkezeteknek is megvannak a maga értékei, mégis egyre népszerűbbek az alumínium pergolák, és mi is ezeket ajánljuk, hiszen számos előnnyel kecsegtetnek.

Az alumínium pergolák tartósak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, cserébe pedig még csak nem is igényelnek különösebb karbantartást. Ezen kívül könnyűek, ennélfogva egyszerűen telepíthetők, modern megjelenésükkel és letisztult eleganciájukkal pedig szinte bármilyen stílusú kertbe remekül illenek.

A legújabb trend: bioklimatikus pergolák

Nem túlzás azt állítani, hogy a bioklimatikus pergolák forradalmasították a kerti árnyékolástechnika világát. Ezek a típusok állítható lamellákkal rendelkeznek, melyekkel könnyedén szabályozható a napfény és a levegő áramlása, ideális mikroklímát teremtve a pihenéshez. Egy ilyen árnyékolóval bármilyen időjárási körülmények között komfortosan telik a kertben töltött idő.

Ha idén tavasszal csak egyetlen dologgal gazdagítja a kertjét, az egy pergola legyen! A pergola nem csupán árnyékot és védelmet nyújt, de hangulatosabbá és kényelmesebbé is varázsolja a kertet, ráadásul egyedi igényekre szabható. Olyan extrákkal lehet kiegészíteni, mint például az üveg tolóajtó vagy a beépített LED világítás.

A bioklimatikus pergola a legmodernebb technológiát ötvözi a komfortos kerttervezéssel. Válassza az Önnek tetsző kivitelt, és tegye még élvezetesebbé a szabadtéri pihenést!