Nyílászárók passzívházakhoz

Passzívház ablakok kivitelezése és beépítése

A passzívházakba speciális ablakokat kell beépíteni, melyek 3 rétegű üvegezéssel, az üvegrétegek között nemesgáz-töltettel, valamint jól hőszigetelt kerettel rendelkeznek. A passzívház misősített ablakok jellemzője a rendkívül csekély hőveszteség.
Passzívházakhoz a REHAU passzívház-minősített ablakcsaládját, a GENEO PHZ-t ajánljuk.

passzivhazakhoz

Köszönhetően a RAU-FIPRO szálerősítésű anyagnak, a GENEO maximális stabilitást nyújt – acél merevítés nélkül. A profilokba a merevítés helyére thermo-modulok helyezhetőek, így a GENEO ablakok könnyűek és nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Passzívházaknál kiemelkedően nagy hangsúlyt kell helyezni a nyílászárók szakszerű beépítésére! Helytelen beépítés rossz légtömörséget okoz a fúga mentén, így az épület nem tudja majd teljesíteni a blower-door tesztet.

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik passzívház-nyílászárók beépítése terén, hiszen referenciáink között szerepel a Budapest, XIII. kerület, Meséskert óvoda passzívház épületének, és a szintén XIII. kerület, Zsinór utacai 100 lakásos passzívház épületének nyílászáró-beépítése is.

Magyarországon az ablakok beépítésénél a legjellemzőbb mód, hogy a teherhordó, tömör falat burkoló jelentős – 25-30 cm – vastagságú hőszigetelésbe tolják ki a nyílászárókat, tehát a teherhordó fal külső síkja megegyezik az ablak belső síkjával. Ez a megoldás hőtechnikailag és a benapozottság szempontjából előnyös.

Az ablakok hőszigetelés síkjában való rögzítésére többféle megoldás létezik:

 •  pontszerűen konzolokkal,
  • acél vaktokkal (hangszigetelés szempontjából kedvező, de hőhidat képez),
   •  a falra kívülről felszerelt Purenit keretbe rögzítéssel (hangszigetelés szempontjából kedvező, nem képez hőhidat).
   Rögzítés pontszerűen konzolokkal
   Add Your Tooltip Text Here
   Rögzítés purenit keretbe
   Add Your Tooltip Text Here