Műanyag ablakok és ajtók stílusra szabva

A modern gyártástechnológiának köszönhetően a műanyag ablakok és ajtók rengeteg színben elérhetőek, így tökéletesen illeszkednek az otthonok hangulatához!

Az otthonok tervezésekor a funkcionalitás és az esztétika kéz a kézben jár. Ez alól a nyílászárók sem jelentenek kivételt, hiszen azok nem csupán a ház védelmét szolgálják, de stílusos elemei is a belső térnek. De melyik legyen? Ehhez hoztunk egy kis segítséget!

A műanyag nyílászárók színei között megtalálható szinte minden a hagyományos fehértől kezdve a merészebb színváltozatokig. A fa mintázatú dekorfóliák továbbra is népszerűek, mivel hagyományos megjelenést kölcsönöznek a háznak, a modern technológia előnyeivel. Ezen felül ott az alumínium rátétburkolat lehetősége, ami a színtiszta eleganciát hordozza magában.

Íme néhány stílustipp a műanyag ajtók és ablakok kiválasztásához:

  • Minimalista stílus: A letisztult vonalak és egyszerű formák kedvelőinek jó választás lehet az antracit szürke vagy fekete nyílászáró. Ezek a színek jól illeszkednek a modern, minimalista építészeti stílushoz, kiemelve az épület geometriai formáit.
  • Skandináv stílus: A világos, természetes színek, mint a fehér vagy a világos tölgy, tökéletesen passzolnak a skandináv designhoz. A természetes fény maximális kihasználása érdekében nagy üvegfelületekkel rendelkező ablakokat érdemes választani.
  • Rusztikus stílus: A rusztikus, vidéki hangulathoz a fa mintázatú dekorfóliák adnak meleg és otthonos érzetet, ez lehet például aranytölgy vagy dió. Ezek az ablakok és ajtók kiválóan illeszkednek a természetes anyagokból készült bútorokhoz és a kőburkolatokhoz.
  • Indusztriális stílus: Az ipari hangulatú terekhez az alumínium rátétburkolatok adják a megfelelő karaktert. A fémes színek, mint az acélkék vagy a grafitfekete, erősítik az indusztriális érzetet és csupa stílust hordoznak magukban.
  • Mediterrán stílus: A földszínek, mint a terrakotta vagy a homokszín, jól illeszkednek a mediterrán stílusú épületekhez. Az íves ablakok és ajtók fokozzák a tengerparti hangulatot, ha a lehetőségek engedik, ilyet érdemes választani.

Gondos választással a műanyag nyílászárók úgy járulnak hozzá az otthonok funkcionális javításához, hogy közben a stílust illetően is a lehető legtöbbet nyújtják. Önnek melyik változat tetszik? Műanyag beltéri ajtót, bejárati ajtót és ablakot is rendelhet tőlünk kedvenc stílusában!