Garázskapuk

Szekcionális garázskapu a kényelem szolgálatában

Ha szeretnél egy garázskaput, amely helytakarékos, hőszigetelő, biztonságos, esztétikus és kényelmes, akkor a szekcionált garázskapu a tökéletes választás számodra. A szekcionált garázskapu több elemre van osztva, amelyek függőlegesen nyílnak és záródnak, így nem kell aggódnod a garázsban vagy a garázs előtt lévő hely miatt. A szekcionált garázskapu szigetelt acélból vagy alumíniumból készül, és gumitömítéssel van ellátva, így megóvja a garázsban lévő dolgokat a hidegtől vagy a melegtől. A szekcionált garázskapu erős és tartós, így megvédi a garázsban lévő értékeket az időjárástól, a betörőktől és az állatoktól. A szekcionált garázskapu zárható, és biztonsági rendszerekkel is felszerelhető, amelyek riasztást adnak, ha valaki megpróbálja feltörni őket. A szekcionált garázskapu sokféle anyagból, színből, mintából és stílusból készülhet, így illeszkedik a ház külső megjelenéséhez.

GARÁZSKAPU BÁRMILYEN KÖRNYEZETBE

Az ALUTECH szekcionált kapuknak két típusa van – TREND és PRESTIGE. Ez megkönnyíti Önnek a választást, hogy ingatlanának és lakhelye specifikus időjárási körülményeinek a legmegfelelőbb kaput válassza.

 • A Prestige kapuk panelvastagsága: 45 mm,
  Hőátbocsájtási tényezőjük: 1,06 W/m2К *  (ez megegyezik egy 60 cm vastag téglafeléval)
 • A Trend kapuk panelvastagsága: 40 mm.
  Hőátbocsájtási tényezőjük: 1,35 W/m2К *  (ez megegyezik egy 55 cm vastag téglafeléval)

Tökéletes hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező garázskapujaink komfortos hőmérsékletet biztosítanak a házban, télen és nyáron egyaránt.

ERŐS, ELLENÁLLÓ BEVONAT

A garázskapu külső felületének poliuretán bevonata 20–25 mikron vastag, módosított poliamid részecskékkel (PUR-PA). A poliuretán bevonatot nagy kopásállóságú ipari padlók felületén használják, kiváló műszaki tulajdonságai miatt. A CROCKMETER kopásállósági tesztek más garázskapu gyártók bevonataival összehasonlítva, egyértelműen mutatják a bevonat stabilitását és szilárdságát. 

 • magas karc és sérülésállóság
 • tökéletes korrózióálló tulajdonságok
 • tolerancia a hőmérséklet, és pára ingadozással szemben
 • ellenálló a tisztítószerekkel, és vegyszerekkel szemben

BIZTONSÁGOS

Az ALUTECH garázskapuk kiemelten biztonságosak, és a következő védelmekkel rendelkeznek: 

 • ujjbecsípődés ellen védett panelek
 • elnyíródás és szorulás elleni védelem
 • kapu szabálytalan mozgása elleni védelem
 • kapulap leszakadása elleni védelem rúgótörés, vagy bowdenszakadás esetén

A standard kapuszett, felár nélkül tartalmazza a zuhanás elleni védelmet. Az ALUTECH garázskapuk teljes mértékben megfelelnek a következő európai biztonsági előírásoknak: EN 12604, EN 12453, EN 12424, EN 12425, EN 12426.

KORRÓZIÓ ÁLLÓSÁG

A garázskapu korrózió védelmét a többrétegű panel bevonat biztosítja:

 • poliuretán bevonat – 20-25 mikron
 • alapozó réteg – 5-7 mikron
 • cink bevonat – 16 mikron

Korrózió állóság vizsgálata:
A teszt során az Alutech panel 750 órán keresztül van kitéve egy speciális teszt kabinban sós párának, ami 15 év tengerparti, vagy szennyezett ipari környezetnek felel meg.

KIVÁLÓ TÖMÍTÉSEK

Az ALUTECH kapukban használt állítható görgőtartók segítségével a kapu nyíláshoz való tökéletes illeszkedését érhetjük el. 

 • 2 szárnyú fagyálló EPDM gumitömítések a Prestige garázskapuk teljes kerülete mentén
 • Állítható görgő konzolok

Legjobb tömítés – CLASS 4 * légáteresztési tényező az EN 12426 által megerősítve.

ROZSDAMENTES VASALAT-KOMPONENSEK

PRESTIGE sorozat garázskapui a rozsdamentes összetevőknek köszönhetően korrózióálló tulajdonsággal rendelkezik. A garázskapukat a rozsdamentes összetevőkkel alapkiszerelésben, többletköltség felszámítása nélkül szállítjuk. A szerelvények magas krómtartalma (16-18 %) lehetővé teszi a garázskapuk telepítését extrém körülmények közé -például autómosókba, tengerpartilétesítményekbe, vagy szennyezett ipariterületekre. Hitelesítve a Republican Enterprise BrlNIIS (Belarus) laboratóriuma által. A zsanérok, és a görgőtartó konzolok más gyártóknál – galvanizált acél, amely magas páratartalom mellett kevésbé korrózióálló mint a rozsdamentes acél.

BIZTONSÁGOS RÖGZÍTÉS

Zárt hurkos acél héj. A zsanérok és a görgőtartó konzolok szerelési pontjainál a panel acéllemez külső burkolata 4 rétegbe hajtott fémlemez. Az ALUTECH szendvicspanelek zárt hurkos kivitelűek, tehát az acéllemezek a panelen belül vannak összekapcsolva. A 4 acél réteg merev kapcsolatot biztosít a panelek között, és megakadályozza a zsanérok elhajlását. Egyes gyártók nyitott acél héjú paneleket használnak, amely rétegenkénti szétváláshoz vezethet, mikor erős napfény, hirtelen becsukás, vagy egyéb erőhatás éri a garázskaput.

ERŐS PANEL

Az acéllemez vastagsága 0,4 mm faerezetű panelek esetén és 0,5 mm sima felületű panelek esetében nagy sűrűségű 46-47 kg/m3 poliuretán hab kitöltés. Szélállóság – CLASS 5* EN 12426 szabvány szerint: Az ajtó 120 km/h szélsebességnek képes ellenállni. Egyes gyártók acéllemezeinek vastagsága 0,37 mm és a poliuretán sűrűsége is kisebb (32-44 kg/m3), amely az ajtólap merevségének csökkenésével jár.

MAXIMÁLIS RUGÓ ÉLETTARTAM

A standard ajtó szett felár nélkül garantálja a rugók 25 000 nyitás/zárás ciklusú élettartamát. Ez napi 4 nyitás/zárás ciklust jelent 17 éven keresztül. Az Alutech-ajtók megbízhatóságát több tucat országban folytatott sokéves üzemeltetés erősíti meg. Egyes gyártók olyan rugókat kínálnak, amelyek élettartama 10 000 nyitás/zárás ciklus. Ezek napi 4 nyitás/zárás ciklusnál 7 év után eltörnek, cseréjük esedékes lesz, míg az Alutech garázskapuinál erre a költségre csak 17 év után számíthatunk.