Fa beltéri ajtó: időtálló szépség minden helyiségbe

Ha fa beltéri ajtót választ, a természetes szépség mellett teszi le a voksát és egy abszolút tartós nyílászárót tudhat magáénak. Kell ennél több?

A beltéri ajtók kettős funkcióval szolgálják az otthonok kényelmét, hisz elválasztják, bizonyos szempontból mégis összekötik a helyiségeket. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a lakásba semmit sem érdemes pusztán a funkciója alapján választani, minden egyes berendezés egyben dizájnelem is, méretükből adódóan pedig az ajtók esetében különösen fontos az esztétikai szerep.

Bár sok apróság tesz teljessé egy beltéri ajtót, így a színtől az üvegezésen át a kilincsig mindennek megvan a maga jelentősége, mégis az alapanyag felel a sajátos karakterért. És mi más tehetne otthonosabbá egy helyiséget, mint a fa? Természetes szépség, kellemes tapintás és még a tömeggyártott nyílászárók is mind egyediek, hisz az anyatermészet sosem produkál két egyformát.

Ugyanakkor a fát úgy ismertük meg, mint kifejezetten kényes anyag, vajon érdemes ezt választani a lakásba, hosszú távon lehet számítani egy ilyen nyílászáróra? A fa valóban érzékeny a nedvességre és az erős napfényt sem bírja, ugyanakkor beltéren nem kell szélsőségekkel számolni, ráadásul a modern ajtók olyan felületkezelést kapnak, ami hosszú távon óvja a szépséget és épséget.

Ahogy minden, a fa beltéri ajtók is igénylik a rendszeres tisztítást, ez azonban kimerülhet annyiban, hogy egy puha, száraz kendővel áttöröljük. Még a makacsabb szennyeződésektől is meg lehet szabadulni egy kis langyos szappanos vízzel, hisz olykor a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. A festett, lakkozott felületeken érdemes bútorápolót használni, ennél többre azonban nincs szükség.

Ennyi törődést igazán megér, hogy aztán az ajtó sokáig gondtalanul tegye a dolgát, nem igaz? Persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a gondos ápolás csak fél siker, hogy mennyire lesz tartós a nyílászáró, az bizonyos szempontból már a gyártásnál eldől. Aki hosszú távra tervez, a prémium minőséget választja, melynek köszönhetően az élettartam évtizedekben mérhető.

Ha Ön is fa beltéri ajtókat álmodott meg otthonába, a Krisba Doors Erkado ajtókat és a Full Doors ajtókat szeretnénk figyelmébe ajánlani, melyek mindegyike időtálló szépséget csempészhet otthonába. Böngéssze át katalógusainkat és forduljon hozzánk bizalommal!