A hosszú életű műanyag redőny titkai

Egy korszerű műanyag redőny sokáig bírja a strapát, de helyes használattal, rendszeres tisztítással és karbantartással tovább növelhető az élettartam!

Helyes használat

Könnyű súlyukból adódóan a műanyag redőnyök használata meglehetősen egyszerű, ami fontos, hogy mindig határozottan, ámde kíméletesen mozgassuk. Figyeljünk arra, hogy ne sérüljenek meg a lamellák vagy a mozgatószerkezet, ennek érdekében ne húzzuk fel vagy engedjük le erőteljesen a redőnyt. Az automata változatokkal még ennyi dolgunk sincs, csupán arra kell ügyelnünk, hogy ne legyen a redőny alatt semmi, ami akadályozhatja a mozgatást.

Tisztítás

A tisztításhoz langyos, enyhén mosogatószeres vízzel átitatott puha rongyot használjunk. Lehetőség szerint kerüljük az agresszív tisztítószereket, ha mégis ilyesmit kell bevetnünk a makacs szennyeződések eltávolításához, olvassuk el figyelmesen a használati útmutatót. Tisztítsuk meg a vezetősínt és a lamellákat, utóbbit mindig függőleges mozdulatokkal. Mindezt elegendő havonta egyszer megtennünk, kevésbé forgalmas helyen akár ennél ritkábban is elég tisztítani.

Karbantartás

A műanyag redőnyöket évente egy alkalommal érdemes ellenőrizni. Ilyenkor győződjünk meg a lamellák és a mozgatószerkezet épségéről, ezen felül fújjuk át a mozgó alkatrészeket WD40-nel. Ha a karbantartás alkalmával bármilyen problémát észlelünk, gondoskodjunk mielőbb a szakszerű javításról, hisz az mindig költséghatékonyabb megoldás, mintha hagynánk teljesen tönkre menni az árnyékolót.

Ez a néhány egyszerű lépés segíthet abban, hogy a redőny sokáig megőrizze szépségét és tökéletes funkcionalitását, ám az örök élethez sajnos még ez is kevés. Ha az Ön árnyékolója minden jel szerint végleg megadta magát és cserére szorul, a legjobb helyen jár. A kimagasló minőség számunkra alapvető, és akár teljesen automata rendszert is választhat, ami soha nem látott kényelemmel képes teljessé tenni otthonát.

Ismerkedjen meg közelebbről a cégünk által kínálat lehetőségekkel, és szerezze be az új műanyag redőnyt Mosonmagyaróvárról!